Om oss

Leg. Naprapat Lars Fredrik Stople (Doctor of Naprapathy, 2001 Stockholm)

Lars har arbetat på kliniken sedan 2001.

Lars har vidareutbildning inom medicinsk akupunktur, Activatorbehandling av rygg, nacke och extremitetsleder, olika justeringskurser mm.

Han är speciellt intresserad av ländryggssmärta och ischias, men behandlar hela rörelseapparaten och gärna övre nackleder.

Precis som övriga naprapater på kliniken har Lars möjlighet att behandla patienter både på "vanlig" naprapatbänk samt en bänk som kallas "Drop-bänk", vilket gör det möjligt att justera leder i kroppen på ett mycket skonsamt sätt. Detta passar de flesta, men ffa äldre, överrörliga eller justeringsrädda människor (de som inte gillar ljudet av en justering).

Under flera år arbetade Lars med damlagen i Huddinge IF och Holmalund IF där han tillsammans med Maria Stople ansvarade för fysträning och idrottsskaderehabilitering.
Han har även flera års erfarenhet av att jobba inom företagshälsovård, bland annat på Halluxa i Katrineholm.

Lars är norrman, gift, pappa till två döttrar, älskar vandring i norska fjällen (såklart!), kajakpaddling, trolla bort sig i matlagningens fantastiska värld (paradrätten är desserten Creme brulé) och spela innebandy.

Lars har alltid tränat mycket och judo var det som slukade mest timmar under uppväxten, ledde till att han blev norsk mästare i ungdomens dagar. 

Motto: Life is (e)motion and (e)motion is life.Leg. Naprapat
Maria Stople (Doctor of Naprapathy, 2001 Stockholm)

Maria började som leg. naprapat på Alingsås Naprapatklinik 2002, efter att ha arbetat ett år inom företagshälsovården i Göteborg. Hon har liksom Lars flera års erfarenhet av att behandla idrottsskador och rehabilitera dessa.

Maria har vidareutbildat sig kontinuerligt via Naprapatförbundets kurser, men även i rygg och nackbiomekanik på högskolan i Halmstad, axelbesvär (bland annat Axelinakurs) och Activatorbehandling i Amsterdam mm.

Hon behandlar ländrygg, bröstrygg, nacke och extremitetsleder, men är speciellt intresserad av smärtproblematik i axlar och nacke, symptom som yrsel, huvudvärk eller utstrålning i armar. Ett speciellt intresse finns för sambandet mellan kropp och själ, hur vår kropp på utsidan kan spegla hur vi mår på insidan (eller vice versa).

Maria är gift, mamma till två döttrar, älskar att vara ute i naturen; skog, hav, friluftsliv, träning och fjällvandring ligger högt upp på listan, men mer än gärna även en trave böcker att läsa och eget skrivande. (skriver helst skönlitteratur och en och annan krönika)

Bakgrunden har hon som "gammal" tävlingsgymnast och altfiolspelare.

Hos Maria finns ett stort engagemang att stretcha hjärnan med poesi, filosofi och samtal (som innehåller mer än "bara" muskler och kotor).

Tituleras på senare år även poet. Publicerad i tidskriften Populär Poesi nr 37 2018, digitala Populär Poesi nr 40 2019 samt i en antologi vid namn Krispiga Kaskader 2019.


Motto: Det finns alltid något mer bakom det man ser, hör och gör. 

"Den som kan höra gräset växa och se solen dansa, går det ingen nöd på".Leg. Naprapat
Erika Bång (Doctor of Naprapathy, 2005 Stockholm)

Erika har jobbat på Alingsås Naprapatklinik sedan 2009. 

Hon är intresserad av att behandla rygg och nackbesvär, men behandlar hela rörelseaparaten med allt från smärta i hälsena, knä, axlar eller armar.

Erika har en stor nyfikenhet för vidareutbildning och går kurser varje år, bland annat har hon utbildat sig i akupunktur, axeldiagnostik med behandling, samt stabilitetsträning (träningsövningar på stor boll) mm.

Precis som de andra naprapaterna på kliniken ger Erika vid behov tips på förebyggande hemövningar och ergonomiska råd.

Erika är värmländskan (tyvärr är hennes underbara dialekt från Hagfors nedslipad med åren) som gärna dansar och tränar på fritiden.
Två döttrar och sambo.

Erika gillar kultur och musik. Går gärna en sväng på lunchen för att få sol på näsan!

Erika tycker dagen förgylls av goda möten med människor. 

Utöver hennes arbete här på Alingsås Naprapatklinik driver Erika sin egen klinik i Lidköping sedan många år tillbaka. Där arbetar hon största delen av tiden och tar emot patienter i vackra Sockerbruket (se länkar)Osteopat .DO Camilla Ahlberg

Camilla har studerat till osteopat på Skandinaviska osteopathögskolan i Göteborg och blev färdig 2012.

Under åren 2013-2018 arbetade hon i Stavanger, Norge, tillsammans med kiropraktor, fysioterapeut, dietist och akupunktör. Där fick hon möjlighet att arbeta mycket med idrottsskador.

Därefter vände hon tillbaka till Sverige med man och 2 barn, och vi har nu turen att få ha Camilla på kliniken som vår nyaste kollega. Hon började arbeta hos oss i januari 2020.

För Camilla handlar osteopatin om att hjälpa kroppen att hjälpa sig själv. Hon vill veta VAD som smärtar, VARFÖR problemet/skadan uppkommit och HUR vi kan undvika att det kommer tillbaka.

Camilla har vidareutbildat sig inom löpteknik och skador relaterade till löpning. Mammamagetränare, lugn och kontrollerad träning under graviditet och uppträning efter graviditet. Dry needling, nålbehandling.

Hon har en bakgrund som fotbolls- och innebandyspelare, och sedan dess ett stort intresse för idrott och idrottsskador.

Camilla är en glad och pigg tjej som sprider ny energi på kliniken. Njuter av en aktiv livsstil, gärna i vacker natur och gillar verkligen möten med människor.

Utöver mottagningen här på kliniken jobbar hon också på en klinik i Partille (se länkar)Massageterapeut Annica Wilzèn

Annica har arbetat på kliniken sedan 2014.

Speciellt intresserad av rygg- och nacksmärtor med tillhörande problematik.

Yogalärare med grund i Embodied Flow, utbildad hos Anja Bergh. Även här speciellt intresserad av att skapa avslappning i rygg och nacke, samt själen.

Fritiden: Gift, mamma till två barn. Bor på gård med brinnande intresse för hästar och ridning. Hundar, katter och höns.

Gillar odling, vandra, naturen, SKOGEN <3.

"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves" /Viktor Frankl

Innan arbetet som massageterapeut var Annica forskare inom barncancergenetik på Göteborgs universitet.Ortopedtekniker Conny Eberlèn

OBS! Med tanke på sin högaktningsvärda ålder har Conny just nu paus från kliniken med tanke på Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19

Finns på kliniken varje tisdag eftermiddag och gör individuellt anpassade fotinlägg.

Conny är vår äldsta kollega med många års erfarenhet, över 40 år!

Han började sin karriär på ortopedtekniska, Sahlgrenska sjukhuset under 25 års tid. Därefter på Gothenburg Medical Center, Västra Frölunda. Löplabbet i Göteborg, 10 år.

Conny har samarbetat med Alingsås Naprapatklinik sedan början av 90-talet.

Conny gillar travhästar, fiske, resor och boule.  

 

 

 

 

 

Kontakt

Tel: 0322–18075
Fax: 0322-10745
naprapatkliniken@telia.com

Boka online

 

Besöksadress

Kungsgatan 48, 2tr
441 31 Alingsås 

Öppettider

8-17 mån 
8-16 tis 
8-17 ons 
8-16 tor 
8-16 fre
svnap logo sv
Medlem i Svenska Naprapatförbundet