Om oss

Leg. Naprapat Lars Fredrik Stople (Doctor of Naprapathy, 2001 Stockholm)

IMG 2091

Lars har arbetat på kliniken sedan 2001.

Lars har vidareutbildning inom medicinsk akupunktur, Activatorbehandling av rygg, nacke och extremitetsleder, olika justeringskurser mm.

Han är speciellt intresserad av ländryggssmärta och ischias, men behandlar hela rörelseapparaten och gärna övre nackleder.

Precis som övriga naprapater på kliniken har Lars möjlighet att behandla patienter både på "vanlig" naprapatbänk samt en bänk som kallas "Drop-bänk", vilket gör det möjligt att justera leder i kroppen på ett mycket skonsamt sätt. Detta passar de flesta, men ffa äldre, överrörliga eller justeringsrädda människor (de som inte gillar ljudet av en justering).

Under flera år arbetade Lars med damlagen i Huddinge IF och Holmalund IF där han tillsammans med Maria Stople ansvarade för fysträning och idrottsskaderehabilitering.
Han har även flera års erfarenhet av att jobba inom företagshälsovård, bland annat på Halluxa i Katrineholm.

Lars är norrman, gift, pappa till två döttrar, älskar vandring i norska fjällen (såklart!), kajakpaddling, trolla bort sig i matlagningens fantastiska värld (paradrätten är desserten Creme brulé) och spela innebandy.

Lars har alltid tränat mycket och judo var det som slukade mest timmar under uppväxten, ledde till att han blev norsk mästare i ungdomens dagar. 

Motto: It better to light a candle than course the darknessLeg. Naprapat
Maria Stople (Doctor of Naprapathy, 2001 Stockholm)Maria började som leg. naprapat på Alingsås Naprapatklinik 2002, efter att ha arbetat ett år inom företagshälsovården i Göteborg. Hon har liksom Lars flera års erfarenhet av att behandla idrottsskador och rehabilitera dessa.

Maria har vidareutbildat sig kontinuerligt via Naprapatförbundets kurser, men även i rygg och nackbiomekanik på högskolan i Halmstad, axelbesvär (bland annat Axelinakurs) och Activatorbehandling i Amsterdam mm.

Hon behandlar ländrygg, bröstrygg, nacke och extremitetsleder, men är speciellt intresserad av smärtproblematik i axlar och nacke, symptom som yrsel, huvudvärk eller utstrålning i armar. Ett speciellt intresse finns för sambandet mellan kropp och själ, hur vår kropp på utsidan kan spegla hur vi mår på insidan (eller vice versa).

Maria är gift, mamma till två döttrar, älskar att vara ute i naturen; skog, hav, friluftsliv, träning och fjällvandring ligger högt upp på listan, men mer än gärna även en trave böcker att läsa och eget skrivande. (skriver helst skönlitteratur och en och annan krönika)

Bakgrunden har hon som "gammal" tävlingsgymnast och altfiolspelare.

Hos Maria finns ett stort engagemang att stretcha hjärnan med poesi, filosofi och samtal (som innehåller mer än "bara" muskler och kotor).

Tituleras på senare år även poet. Publicerad i tidskriften Populär Poesi nr 37 2018, digitala Populär Poesi nr 40 2019 samt i en antologi vid namn Krispiga Kaskader 2019.


Motto: Det finns alltid något mer bakom det man ser, hör och gör. 

"Den som kan höra gräset växa och se solen dansa, går det ingen nöd på".


Leg. Naprapat Daniel Nilsson (Doctor of Naprapathy, 2023 Stockholm)IMG 4115

Daniel Nilsson är klinikens nyaste tilskott som var klar naprapat januari 2023 efter fyra års heltidsutbildning på Naprapathögskolan i Stockholm.

Daniel ser till att vi andra naprapater får tillgång till den nyaste forskningen inom vårt område samt fräschar upp våra gamla kunskaper, medan vi plockar fram vår erfarenhet och öser över honom, win-win!

Utöver naprapatutbildningen har Daniel också vidareutbildninginom dry needling, löpteknik samt har utbildning som certifierad personlig tränare.

Daniel har ett intresse för att kunna använda så många olika behandlingsmetoder som möjligt för att alltid ha ett sätt som kan passa patienterna som individer.

I sin bakgrund har Daniel tränat truppgymnastik på hög nivå i flera år, men är inte längre aktiv gymnast sedan 1 år tillbaka.
Under sin studietid hjälpte Daniel flera elitgymnaster med vanliga besvär inom den idrotten. I framtden önskar Daniel arbeta mer och mer i den idrottsmedicinska världen. 

Han intresserar sig väldigt mycket för hur kroppen fungerar och hur man på ett evidensbaserat sätt kan förbättra sina förutsättningar för sömn, inlärning, välmående - allt det där som ger det lilla extra i vardagen för ett långt, friskt och förgyllande liv!

Motto: "Du har inte misslyckats innan du slutat försöka".Legitimerad massör, PT samt naprapatstudent Karoline Einebrant Aspaas 


image.jpg

Karoline är en lugn och glad tjej från norra Norge, som nu har bott 8 år i Stockholm. Gift med en svensk västgöte. 
Hon ska slutföra sitt sista år på Naprapathögskolan 2023/2024.

Karoline är nyfiken på människan i alla åldrar och kopplingen mellan vår fysiska och mentala värld - att se helheten.
Speciellt intresserad av långvarig smärta i kroppen och olika områden inom kvinnohälsa, och hon behandlar även idrottsskador.

Karoline arbetar utifrån evidens och beprövad erfarenhet när hon diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar alla typer av besvär inom naprapatin. Idrottsmedicinsk screening, rehabilitering, mobilisering/ledbehandling, dry needling, triggerpunkter och massage.

Hon har en bred bakgrund och erfarenhet från olika typer av yogainriktningar och mindfulnessvärlden.

Utbildad yogalärare sedan över 10 år tillbaka inom flera olika yogainriktningar. Restorativeyoga och meditation är vad som ligger hennes hjärta närmast.

Utöver yogan tillbringas mycket tid i naturen, i köket eller gärna i musiken och litteraturens värld.

Karoline är utöver sina naprapatstudier också legitimerad massör och PT.

Motto: "If you change the way you look at things, the things you look at change."


Massageterapeut Annica Wilzèn

 

 IMG 1874Annica har arbetat på kliniken sedan 2014, efter att ha jobbat som genetiker vid Götebors Universitet under drygt tio år. 

Förutom studier i anatomi och fysiologi vid Lunds Unniversitet har hon utbildat sig inom massage och pressurbehandling. Hon är speviellt intresserad av rygg- och nacksmärtor med tillhörande problematik.

Annica är en hängiven yogi, och utövar yoga för att både kropp och själ ska må bra. Hon har utbildat sig till yogalärare hos bland andra Anja Bergh, med grund i Embodied Flow. Hos Annica kan du alltså både få hjälp med massage men också rådgivning och tips för att komma igång med yoga eller för att komma vidare i din yoga.

Annica är gift och mamma till två barn. Familjen bor på en gård ute på landet och har ett brinnande intresse för hållbarhet i allt från djurhållning och odling till livet som helhet. På gården finns hästar, hundar, katter, höns, ankor, bin och kaniner. Och en skäggagam.

Intresset för djur och natur har funnits med sedan barnsben och hon har tävlat upp till medelsvår hoppning på ponny och häst.


Motto: When we are not longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves (Viktor Frankl)
  

Öppettider

8-17 mån 
8-16 tis 
8-17 ons 
8-16 tor 
8-16 fre

Följ oss

svnap logo sv
Medlem i Svenska Naprapatförbundet